LiU Invest går in som medgrundare till bolaget Stylaero AB. Företaget ska kommersialisera 3D-positioneringsteknik utvecklad vid LiU, bland annat i form av en helt ny musmatta. Den nya musmattan från Stylaero AB låter dig styra dina datorspel med leksaker. Företaget kommer använda investeringen för att marknadsföra sig mot konsumentmarknaden.

Stylaero Board ser ut som en musmatta och låter dig koppla in dina leksaker som handkontroller. Du kan till exempel spela ett bilspel med en leksaksbil, hästspel med en leksakshäst. Stylaero Board har även professionella tillämpningar, bland annat så testas den inom digital patologi för att lagra information av specifika rörelser.

”Vi har följt forskarteamet bakom Stylaero och sett en stabil positiv utveckling. Vi såg en möjlighet att prova ett nytt koncept och gå in som medgrundare och huvudinvesterare och med vår investering möjliggöra att bolaget från början har en entreprenör som arbetar heltid”, säger Jonas Nilsson på LiU Invest

Stylaero AB är skapat från forskning vid Linköpings universitet där man studerade positionering i rummet. Det världsledande forskarteamet med professor Fredrik Gustafsson i spetsen har tidigare varit framgångsrika med avknoppningarna Softube och Nira Dynamics.

“Efter fem års forskning är vi nu äntligen redo att ta nästa steg tack vare investering från LiU Invest. Härligt att se ett komplett team för att ta tekniken ut till marknad!” säger Fredrik Gustafsson.

Oscar Spaak går in som VD och medgrundare. Affärsutvecklaren Oscar Spaak tidigare innovationsrådgivare på LiU Innovation, har en gedigen erfarenhet av att ha stöttad både studenter och forskare i sina start-up bolag. Oscar har bistått forskarteamet sedan våren 2016 och vann tidigt bästa affärsidé och pitch i Venture Cup Öst.

”Idag används teknik från tidigt 1800-tal för att styra datorer, det är dags för en förändring och denna förändring är vi med och skapar. Vi ser en framtid där tekniken anpassas för användaren och ett första steg kan vi erbjuda redan idag.” säger Oscar Spaak